Aquest projecte consisteix en poder oferir un espai grupal i també poder accedir a informació relacionada amb el món laboral, la recerca de feina i la formació ocupacional



MILLORA EL TEU CURRÍCULUM



Ens pots fer arribar el teu currículum o a través d'una instància a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de dilluns a divendres de 8.00 a 20.00h o al mail mfernandez@santfost.cat



Vídeo
Com fer el teu currículum


Certifica el teu currículum amb aquest
qüestionari


COM FER EL CURRÍCULUM QUAN NO ES TÉ EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

Un dels grans inconvenients que tenen els joves a l'hora de fer el currículum és el de no tenir experiència professional, que hi podem posar?

En primer lloc dir-vos que el currículum ha de ser un document que expliqui d'una manera senzilla, clara i atractiva el que podem oferir com a treballadors a possibles recaptadors.
Llavors la clau està en posar-hi tots els nostres coneixements, totes les destreses o habilitats i totes les nostres qualitats o competències per l'ocupació.
 Coneixements: estudis ben detallats.
Destreses o habilitats: capacitació informàtica, habilitats en el socialmèdia, escriptura, idiomes, si teniu un bloc, etc.
Qualitats: creativitat, iniciativa, comunicació, planificació, organització o treball en equip.
S'ha de destacar i us heu de saber vendre. El més important és que lapersona que vegi el teu currículum sàpiga que és el que li pots oferir, les necessitats que hi pots cubrir, i l'aportació personal que pots donar a l'empresa.




¿"Asesinado" por las Killer Questions de Infojobs?


Hace poco escribí un post sobre Infojobs explicando los estados que puede tener tu CV cuando te has inscrito a una oferta de empleo. Pero Infojobs sigue teniendo muchos misterios para los candidatos que nunca han usado el portal de empleo como lo hace una empresa o seleccionador. Hoy voy a hablarte sobre las “Killer Questions” o preguntas asesinas.
© Depositphotos.com-Olly18-Michele Piacquadio
© Depositphotos.com-Olly18-Michele Piacquadio
Ya mencioné lo fácil que es para la empresa o el reclutador filtrar y eliminar CV sin tener que abrirlos (en el post sobre los estados de Infojobs), simplemente seleccionándolos del listado de inscritos a la oferta. Pero lo que nadie imagina es que su CV puede no llegar ni siquiera a ese listado.
Las killer questions son preguntas asesinas porque eliminan a los candidatos del proceso de selección. Seguramente en alguna ocasión te has encontrado con ellas al inscribirte a una oferta,son preguntas que pueden tener opciones de respuesta que debes seleccionar y en otros casos serán de respuesta libre.
Al inscribirte a una oferta puede encontrar hasta 10 preguntas a responder.  Es importante responder a las preguntas, pues están pensadas para que quién conoce de verdad el puesto y encaja en el perfil las sepa responder con facilidad. De nada sirve no contestar o contestar cualquier cosa pues estás indicando a Infojobs y a la empresa que no eres el candidato que cumple los requisitos.
En las preguntas con opciones de respuesta, debes saber que alguna de ellas puede conducirte a ser descartado y que el resto tienen asignado una puntuación. Para ser lo más clara posible te pondré un ejemplo que Infojobs facilita a las empresas.
Si uno de los requisitos en la oferta es la gestión inmobiliaria de obra nueva, la pregunta sería la siguiente:
¿Tienes experiencia en gestión inmobiliaria?
1. Sí, en viviendas de obra nueva = 10 puntos (máxima puntuación pues estás cumpliendo con el requisito)
2. Sí, en viviendas de segunda mano = 5 puntos (pues la empresa entiende que podrías gestionar la obra nueva con esta experiencia)
3. No, no tengo experiencia inmobiliaria = Descartado (en esta oferta la empresa no quiere a alguien sin experiencia y por lo tanto esta pregunta eliminará tu candidatura).
Esto es solo un ejemplo y no siempre sabrás con seguridad cuál es la respuesta de 10 puntos(que también pueden serlo varias), pero si lees bien los requisitos de la oferta, seguramente lo podrías deducir. En algunos casos la falta de experiencia puede ser un 5 o un 10 si buscan a alguien sin ninguna experiencia previa. Es la empresa la que fija y establece los requisitos.
Cuando hay muchas preguntas, las puntuaciones se irán sumando  y mostrarán por orden de más a menos puntuación a los candidatos.
En el caso de las preguntas abiertas, puedes pensar que dejarla en blanco o escribir dos líneas es suficiente, pues al ser abiertas y no tener puntuación no te descartará escribas lo que escribas.
Mi recomendación si no sabes que responder en la pregunta abierta, es que no pierdas tu tiempo inscribiéndote a esa oferta. Inscribirse a ofertas y ver descartado va matando el autoestima y es absurdo recibir un mensaje de descartado que no era necesario pues no tenías que inscribirte al no cumplir el perfilEs mejor centrar tus esfuerzos en las ofertas que si puedes encajar en el perfil.
Si no tienes ni idea de qué escribir es porque realmente no cumples los requisitos. Suelen hacerse preguntas sobre tareas y funciones realizadas cuyo objetivo es descartarte en cuanto lea tu respuesta el seleccionador. Hay otras que pueden ir enfocadas a conocerte un poco mejor y que seguramente solo buscan obtener información adicional y no te descartarán por tu respuesta.
En cualquier caso si optas por responder cualquier cosa, es tan probable que no cumplas los requisitos que seguramente tu CV será eliminado sin necesidad de leer tu respuesta el seleccionador mediante filtros. Y aún en el caso de abrir el CV y ver tu respuesta, ¿qué crees que pensará cuando la lea, si lo que has escrito dice sobre ti que no das el perfil?
Ahora que sabes qué función tienen las Killer Questions y que pueden tener una puntuación distinta en cada opción de respuesta, dedica unos minutos a dar tu mejor respuesta.
Las Killer Questions eliminan candidatos, pero el modo de superarlas con éxito es la preparación de la entrevista, ya que son preguntas que suelen hacerse en las entrevistas.
Si cumples los requisitos y te has preparado para responder las preguntas como si fuera una entrevista, tú serás quién elimine al resto de candidatos al superar las Killer Questions.:-)


COM FER UN BON CURRÍCULUM


CONTINGUT DEL CURRÍCULUM


L'estructura bàsica d'un currículum vitae és comuna a tots els formats, les diferències es troben en l'ordenació dels elements que el componen:

Dades personals: el nom, els cognoms, l'adreça, el telèfon (particular i mòbil) i l'adreça electrònica. En aquest apartat es poden incloure, però no és imprescindible segons els casos, el lloc i data de naixement, la nacionalitat, el DNI.

Estudis realitzats: ha de contenir les dates en què s'han realitzat els estudis, la titulació obtinguda i el centre en el qual s'han cursat.

Aquest apartat és molt important per a les persones que busquen la seva primera feina; En aquest cas, si la mitjana de les notes obtingudes és rellevant, cal fer-ho constar.

Altres estudis: a més dels estudis reglats i reconeguts oficialment, és possible que s'hagin cursat estudis complementaris. Si és així, cal especificar-los.

Idiomes: cal indicar l'idioma i el nivell aconseguit. Els materns, n'hi ha prou amb especificar-los.

Informàtica: programes que es dominen i entorn que se sap emprar ( PC i/o MAC). També és important especificar els coneixements que es tenen d'Internet.

Experiència professional: ha de proporcionar informació sobre:

• Empreses i sectors en els quals s'ha treballat anteriorment.

• Funcions i responsabilitats assumides.

• Període de temps en què s'ha treballat en cadascuna d’aquestes.

És interessant que destaqueu especialment en aquest apartat aquella experiència que és rellevant per a l'oferta de feina a la qual us presenteu.

Altres dades d'interès: és un apartat on es poden especificar diferents aspectes que poden reforçar definitivament el currículum professional: aficions, referències, capacitacions personals, etc.

No és un apartat obligatori ni necessari si l'empresa no ho indica.

PERSONALITZAR EL CURRÍCULUM


No hi ha un model únic de currículum. Perquè el vostre currículum sigui efectiu, adapteu-lo per a cada oferta tenint en compte la trajectòria formativa i professional i els detalls de l'oferta concreta del lloc de treball.

Podeu canviar l'ordre dels blocs o apartats, sí així aconseguiu més eficàcia en el currículum. Per exemple, podeu posar l'experiència abans que la formació, en el cas en què considereu que per a un determinat lloc de treball la vostra experiència és més important que els estudis realitzats.

Us presentem a continuació quatre tipus de currículum, per tal que trieu el que millor s'adapta a la vostra situació actual, pensant sempre en el lloc de treball al qual voleu accedir.

1. Cronològic ascendent: si teniu poca experiència, ordeneu les dates per ordre cronològic, de manera que destaqui l'evolució positiva.

2. Cronològic descendent: ordeneu les dates començant per la més recent fins a la primera, si la vostra experiència és llarga o si voleu trobar feina en allò que heu realitzat recentment.

3. Funcional: ordeneu les dades del currículum en funció de les àrees professionals si heu treballat en dos sectors o més que semblin diferents o que no tinguin una clara relació entre ells.

4. Europeu: especialment indicat si desitgeu sol•licitar una feina a la Unió Europea.

FEU EL VOSTRE PROPI CURRÍCULUM


El SOC us proporciona una eina per ajudar-vos a redactar el vostre currículum de manera senzilla (en 5 passos) i ràpida (30 minuts). En finalitzar, el podreu desar al vostre ordinador, modificar-lo i editar-lo amb un editor de textos.

També podreu enviar-lo directament per correu electrònic.

• Utilitzeu l'eina per escriure el vostre cv en català.clica aquí

LA CARTA DE PRESENTACIÓ


Aquí trobareu idees i instruccions que us seran útils a l’hora d’escriure una carta de presentació, així com alguns exemples en funció que sigui una carta de resposta a una oferta concreta o una carta d’autocandidatura.

Si és important redactar un bon currículum, no ho és menys acompanyar-lo d’una bona carta de presentació que de forma esquemàtica situï el seleccionador en relació amb el lloc de treball al qual optem. És convenient destacar els aspectes més rellevants de la vostra experiència o formació per al càrrec que us interessa.

Per redactar una carta en resposta a un anunci:

• Llegiu atentament l'anunci o l’oferta de feina.

• Analitzeu les necessitats de l'empresa. Quin tipus de professional estan buscant?

• Feu una carta a mida: seleccioneu els aspectes del currículum que convé destacar per suscitar l'interès en funció de les necessitats de l'empresa que realitza l'oferta.

Per redactar una carta que serà enviada per iniciativa pròpia (autocandidatura): S’utilitza quan s'envia per iniciativa pròpia el currículum a una empresa perquè el tinguin en compte en el moment en què sorgeixi una vacant o es creï un nou lloc de treball.

• Procureu aconseguir el màxim d'informació sobre l'empresa i les seves necessitats.

• Trobeu un motiu per demostrar el vostre interès per col•laborar amb ells.

• Seleccioneu els aspectes del currículum que us interessa oferir a l'empresa perquè sabeu que els valoraran positivament.